Bosonoga svoboda ali zakaj obožujemo superge

Z leti sem vedno bolj mahnjena na superge. Ko sem še urejala Cosmopolitan, sem velikokrat obula petke, zdaj jih pa ne spravim več gor. Mogoče zato, ker sem v zadnjih štirinajstih letih rodila tri otroke in mi nobene niso več prav.

Če bi mi v Cosmo časih kdo rekel, da ti zaradi novih otrok razširi noga, mu ne bi verjela. Tako kot ne, da bom imela tri sinove. No, danes imam vse po spisku: po treh nosečnostih so moja stopala predvsem v širino dobila nepredstavljivo dimenzijo, po stanovanju pa norijo trije fantje. Imam vsaj deset parov lepo ohranjenih čevljev številka 36, ki me tiščijo. Če jih katera želi, jih lahko dobi.

Srečna številka 37

Sicer pa pri nas prevladujejo superge takšnih in drugačnih velikosti. Jasno, če pa z mano prebivajo štirje fantje, mačka pa ne nosi čevljev. Največ jih je številka 37. V tej velikosti vedno kupujem najbolj kvalitetne pare. Da ostanejo meni, ko jih mulci prerastejo. Treba je biti praktičen. Imam recimo odlične gojzarje, ki sem jih podedovala od najstarejšega sina. Po mojem jih bom nosila do konca življenja, on jih je pa eno samo sezono. Zadnjič pa so mi prišparali celo ene kopačke, ker bo mogoče enkrat moderno, da mame okoli hodijo v fuzbal čevljih.

Na petke še pomislim ne več

Fantje imajo zelo jasno predstavo o tem, kaj se nosi in kaj ne. Če sem jaz ves čas na lovu za čem posebnim, njim najbolj ustreza, da so obuti kot vsi drugi. Zadnjič sem jih pa vseeno prepričala, da so obuli superge, ki so tako udobne, da se jim ni mogel upreti niti muhasti najstnik niti ostala dva, ki sta  prav tako mahnjena na skejtarsko sceno. Izumila sta jih bratranca iz Anglije (ne naša, da ne bo pomote), ki sta želela ustvariti idealen čevelj, pri čemer sta upoštevala predvsem to, da je najbolj idealno, če čevljev sploh nimaš. Njunim čevljem se reče Vivobarefoot (Živela bosa noga!) in kot že ime pove, so to čevlji, ki jih ni. Obut si, ampak imaš vseeno občutek bose noge. Super so. Na petke še pomislim ne več! Pa še nekaj je: če vprašate mene, lahko superge obuješ na skoraj vsako kilo. Jaz kikle nosim še, ko grem v hribe in imam zraven obute gojzarje. Ni vrag, da si nekoč izmislim še stajling za h kopačkam.

Aljaž je celo preizkusil, kako se obnesejo v vodi. Med snemanjem fotografij, je padel v tivolski bajer. Ne vem sicer, če so namenjene hoji po rekah, so pa odlične za tek. Nogam dovolijo, da hodijo in tečejo, kot je bilo, ko je človek po svetu hodil še bos.

Otroci so jih takoj vzeli za svoje. Zanje bi bilo itak bolje, če bi veliko več hodili bosi. Čevlji, ki imajo debele in trde podplate, omejujejo gibanje mišic na stopalih, kar lahko škoduje razvoju otroških stopal. Ta pa imaš potem vse življenje. Ker jih danes po Čopovi ne moremo poslati bosih, jih lahko pošljemo vsaj v  Vivobarefoot supergah.

Za punce imajo poleg superg tudi bolj casual variante. Res so udobne. Še več modelov najdete tukaj.

 

Vaši komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja