Tina in fantje v operi

Pri nas doma kar pogosto poslušamo operne arije – ne namenoma, pravzaprav. Odmevajo iz zgornjega nadstropja, kjer živi moj oče, ki je velik ljubitelj tovrstne glasbe.

 

opera15

Dokler nas Helena iz Čarobne dežele ni prijazno povabila na opero o Rdeči kapici v Cankarjev dom, je bila to edina izkušnja,ki so jo fantje imeli »s tem smešnim petjem«, kot pravi Natan. Ko sem bila majhna jaz, oper za otroke ni bilo in sva s sestro pač poslušali opere za odrasle – na primer Gorenjskega slavčka v ljubljanski Operi, ki mi je v spominu ostal zaradi žvižganja in vpitja mularije na popoldanski matineji, zaradi predstave pa čisto nič. Skratka, OK se mi zdi, da danes delajo tudi opere za otroke, ki tako že zgodaj zaštekajo za kaj gre in v predstavi tudi bolj uživajo. No, vsaj naši so. Iz vsega skupaj smo naredili cel happening – ker se je za v opero treba zrihtat, so fantje izvlekli klobuke, metuljčke in ta hmašne čevlje -opremo, ki jim je ostala še od pusta, ko so bili vsi trije Michalel Jackson. Sploh ta mala dva (najstarejšemu je bilo že rahlo nerodno) sta ponosno korakala po Ljubljani, guncala afne po Cankarjevem domu in se parkirala v prvo vrsto, da le ne bi česa zamudila.

opera7
Opera2
opera9

Potem sta dobre pol ure, kolikor je dolga predstava, nepremično gledala na oder, po čemer sklepam, da jima je bila všeč. Po predstavi sem si sicer zelo prizadevala dobiti kakšen komentar, a so bili ti bolj skopi:

Jaz: No, kako se vama je zdelo?
Natan: Jah, volk je bil strašen.
Vital: Men je blo pa všeč, ko je prdnil, a si slišala, mami?

opera11
opera13
Potem je Natan (kdo pa?) vprašal, če lahko gremo zdaj na sladoled al pa na tortico. Tam so povedali še, da jim je bilo všeč, kako je volk pojedel Rdečo kapico in babico – njuno obleko si je enostavno zbasal pod majico! Ok je bilo tudi, da so mu na koncu vse odpustili, čeprav v pravljici iz knjige ni tako. Skratka, bil je prav uspešen operni dan. Priporočamo!

Vaši komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja