Fantje plavajo

Pravzaprav plavata samo dva od njih, kar je še kar problem. Na dan, ko bosta splavala tudi ta dva, bomo imeli žur. Ne bomo praznovali zaradi njiju, ampak zato, ker bom od takrat naprej JAZ imela mir.

Ne glede na vse mogoče vodne površine in globine v naši bližini, se bom lahko končno zleknila v ležalnik in v miru brala knjige. Z neplavalci se ukvarjam že deset let. In če bo sreča, je letos zadnja sezona.

Moji fantje se ne bojijo vode – ne glede na to, koliko so stari, razmišljajo v stilu, če ne morem nad vodo, bom šel pa pod njo. Vsak od njih je imel obdobje, ko je bil za svoje vodne podvige (videti) premajhen in ves čas se nama dogaja, da se kakšne gospe sprašujejo ‘čigav je pa ta?’

Imeli smo nekaj nesreč. Lani je na primer eden padel s pomola zavit v brisačo – bil je kot ena morska deklica, ki lahko miga samo z repom – nekaj tednov prej sem drugega vlekla iz Soče, ker je skočil za igračko, ki jo je odnesel tok. Kakšen nasvet? Naj jih privežem na štrik?

Ta mala dva sta zdaj v fazi, ko skočita v vodo, plavata pod vodo, zajameta sapo in spet plavata pod vodo. Aljaž se ne sekira, jaz sem pa v zvezi s tem še kar živčna. Fotke so posnete na bazenu Kodeljevo, kjer imamo čez poletje štant s palačinkami. Fantje so tam ves čas, jaz pa čim manj. Raje sedim doma in čakam, da pride čas za tisti žur.
Kodeljevo5Kodeljevo6Kodeljevo10Kodeljevo11Kodeljevo8Kodeljevo9Kodeljevo13Kodeljevo14

P.S. V plavalni šoli Ilirija sem se pozanimala, kdaj je človek plavalec, in so mi povedali, da takrat, ko strnjeno preplava 50 metrov in se zna postaviti v položaj za mrtvaka. Vse skupaj nima dosti opraviti s starostjo – enkrat med tretjim in petdesetim letom nas večina baje plava.

Vaši komentarji

 1. Zelo berljiv blog, z lepo postavitvijo in temo, odlične fotografije, ki so pospremljene s sočno vsebino. Blog na katerega sem zašla slučajno s twitterja in se bom zagotovo nanj rada vračala in prebirala vaše dogodivščine. Še posebej, ker so mi, nam vsi obrazi znani.
  Veselim se novih objav!
  Jasmina

 2. Hvala, Jasmina. Mi se bomo potrudili, da bo ves čas zanimivo … ti pa za blog lahko komot poveš še prijateljicam 🙂 več nas bo, bolj bo veselo, sploh če boste poste na blogu še naprej tako pridno komentirali. LP!

 3. Luškan blog, predvsem, ker sem tudi sama mama treh fantov in se že 10 let ubadam z neplavalci. Najmlajši je na plavalnem tečaju in močno upam, da bo plaval nad vodo, vendar- mami men je pod vodo ful laži in carsko………….Najbolj mi je blizu vaše razmišljanje o hčerki a je vseeno poseben občutek imeti samo fante, kajne?LP.

  1. Kate – carski so najini fantje, definitivno 🙂 Nad vesela sem, da se javljate punce s tremi fanti … stay tuned … enkrat zagotovo naredimo en dogodek za vse nas in naše fante. Povejte še drugim mamicam … če se kakšna najde, ki je tudi Tina, bom pa sploh vesela.
   Tebi in tvoji družini pa želimo eno lepo poletje. Nad vodo, seveda 🙂
   LP Tina in fantje

 4. Tole je moj prvi komentar na blog moje hčere Tine in njene družine. Zdi se mi zelo zabaven, ker tu res vidim kako krasne vnuke imam. Obenem pa spoznavam tudi Tino in Aljaža kot starša. Posebno so mi všeč slike na katerih se predstavijo kot družina, ki veliko stvari počne skupaj in se pri tem neskončno zabavajo.
  Aljaž, tale spis o vodi me je zelo pritegnil in tako te spoznavam še s te strani.
  Tina, opravičilo za Vitalovo novo frizuro!
  mami

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja