Kako sva skuhala vlog in zmiksala marmelado

Tale video (ali je to vlog?), ki je pripet spodaj, je zdaj še kar okej. Ampak pojma nimate, kaj vse sva izvajala, da je nastal.

Nisva ravno Komotar Minuta. Sva pa njegova fena. A ga poznate?  Človek večinoma govori o avtomobilih, ti ga pa poslušaš, čeprav te avtomobili sploh ne zanimajo.

Midva zaenkrat še nimava pojma, govoriva pa o marmeladi (če vas slučajno zanima). Med snemanjem sva se najmanj štirikrat skregala, pa še mačka nama je non stop hodila v kader. Jaz sem se kar naprej spotikala ob improvizirano stojalo, na katerega je bila s selotejpom pritrjena Rožletova luč. Ker kadre moraš osvetliti, sploh če je zunaj temno, ker lije kot iz škafa. Še dobro, da sem se malenkost našminkala –  še kar všeč sem si (mislim, saj imam 42 let), ampak moj glas na posnetku je pa res grozen. Aljaž pravi, da samega sebe nihče ne more poslušat. No, važno, da me poslušajo drugi.

Preden si video ogledate, se vam iskreno opravičujeva,

 • ker je omara za mano enkrat zaprta, drugič pa odprta (med snemanjem sem morala nekaj vzeti ven),
 • ker selotejp kar naprej prihaja in odhaja iz kadra (to je zato, ker sva furt nazaj limala tisto luč),
 • ker je včasih v kadru tudi luč (težko jo je bilo vedno prilimat na isto mesto),
 • ker so rože že rahlo ovenele (to je zato, ker smo dvakrat prestavili snemalni dan),
 • ker v ozadju nastopata tudi dva otroška trip trap stola (med premikanjem vseh inštalacij sva jih pozabila umakniti),
 • ker vse breskve niso končale tam, kjer bi morale – na pultu je ostal en majhen kupček (če ne upoštevamo breskev, ki so ležale povsod po kuhinji, se je pravzaprav še dobro končalo).

Ampak ne glede na vse zgoraj našteto – marmelada je odlično uspela. Res sem jo ekspresno skuhala, česar ne morem reči za pospravljanje impro studia po snemanju in za miksanje spodnjega posnetka. Ampak tega vam itak ni treba.

Potrebujete pa  recept:

1, 5 kg breskev (lahko so tudi že bolj zmatrane, za marmelado bodo še dobre),

1 zavitek želirnega slakorja Wiener Zucker 3:1 (kdo še kuha marmelade z navadnim cukrom?),

1dcl ruma in sok dveh limon (po Anjinih navodilih).

Za miksanje sem uporabila Boschev mešalnik VitaStyle Mixx2Go, ker je majhen in ga po uporabi hitro pomiješ. Iz  zgornjih količin sem dobila 5 kozarčkov slastne breskove marmelade. Juhej!

 

 

 

Vaši komentarji

 1. Anja tukaj! 🙂 Jeeej, tole je bilo pa zdaj lepo presenečenje. ❤ Zdaj pa upam, da bo marmelada dobro izpadla. No, zakaj pa ne bi, breskve izgledajo sočne, tako da – to je to! 🙂 Jaz še kozarčke potem zavijem v deko za par dni, da se lepo ohladijo, in potem mljask, mljask. Sporočite, kako vam je všeč okus! Pa tistih malenkosti iz kadra ni bilo za opazit, je miksanje breskev bolj zanimivo. 😉
  Pozdravčke iz Maribora. 😘

  1. Anja, čao, se opravičujem za pozni odgovor. Marmelada je odlična … pišem izpod fige, katere plodovi bodo zreli čez nekaj dni. Ravno prav za novo marmelado. Jo bom kar na morju skuhala na tvoj način. Hvala še enkrat za namig in LP!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja