Kako je zobna miška načela naš družinski budžet?

Če imaš večjo družino, moraš ves čas misliti na kup stvari. Moj načrt je, da se seznam krči premo sorazmerno s starostjo otrok. Trenutno mi ni treba več misliti na to, ali je ta velik spakiral superge za trening, medtem ko se moram vsako jutro prepričati, ali si je srednji okoli vratu navesil rumeno rutko.

Pri najmlajšem gre za bolj elementarne zadeve – kljub mojim prizadevanjem se zgodi, da gre včasih  v vrtec brez spodnjih gat pod kavbojkami. Naše pozabljivosti niso usodne. Še najhuje je bilo, ko sem pozabila na zobno miško.
Bilo je v obdobju, ko so najmlajšemu zobje začeli rasti, najstarejšemu izpadati, srednji pa je bil nekje vmes. Takrat res ni bilo najlažje.  Če pomislim nazaj, ni čudno, da sem pozabila. Poleg tega je z zobno miško težje kot z dedkom Mrazom. Ta pride vsako leto ob istem času, za miško pa nikoli ne veš.
Začelo se ni preveč obetavno – sploh, ker je šlo za prvi izpadli zob v familiji. Rožle ga je, potem ko je tedne čakal, da bo zletel iz ust, namreč izgubil. Iz šole je prišel brez materiala za miško, kar je zanj pomenilo pravo katastrofo. Nekako sva ga prepričala, da ji napiše pismo in v njem razloži, kaj se je zgodilo. Bil je precej redkobeseden:

photo 2Listek smo namestili pod blazino, kjer je ostal vse do jutra. Na žalost.
Ne spomnim se več, kako smo ga prepričali, da ni panike in da miška zagotovo pride naslednjo noč. Mogoče smo mu rekli, da vsak tretji četrtek ne dela (ali pa je bilo to enkrat drugič?). Tisti večer nisem pozabila, ampak vseeno ni šlo gladko. Kaj narediš, ko potem, ko si otroka že enkrat pustil na cedilu, sredi noči ugotoviš, da nimaš drobiža? Jah nič, zamižiš in pod poušter zatlačiš tistih 5 evrov.  Potem previdno vzameš pismo in ga zamenjaš z miškinim:

photo 1Ko končno ležeš v posteljo, z grozo ugotoviš, da imajo tvoji otroci šestdeset mlečnih zob. Ne samo, da se bo treba spomniti na vsakega posebej, tu je še nepričakovana postavka v družinskem budžetu, na katero je absolutno nemogoče pozabiti. Če imaš večjo družino, se ti podobne stvari ves čas dogajajo – na lestvici nepredvidenih stroškov pa zobna miška zmaga brez konkurence.

Vaši komentarji

  1. 🙂 Zato pa pri nas, imamo še enega črička več, ki izgublja zobke, zobna miška prinese samo za prvi zobek 😉

  2. Mičkeno opozorilce iz lastnih izkušenj: miška naj raje svoje sporočilo natipka ali pa se potrudi s spremenjeno pisavo, sicer jo detektivske oči hitro prepoznajo 🙂

  3. vceraj med otrokovo siesto sem brala tale prispevek. tako sem se smejala da so mi tekle solze otroka pa sem zbudila 🙂 in res je..zob se NE frca! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja