Zakaj bi imele lepe zvezke samo pridne punce? Imamo rešitev!

Če imate otroke, ki hodijo v šolo, se v teh dneh tako kot jaz ukvarjate z nabiranjem učbenikov, zvezkov in ostalih šolskih potrebščin – krame torej, ki jo bojo otroci uporabljali v prihajajočem šolskem letu.

Pri nas smo začeli s tem, da smo se znebili vseh lanskih zvezkov in knjig, ki so vse od zadnjih dni junija tičali v šolskih torbah. Saj ko je bil samo eden v šoli, sem jih spravljala za spomin. Zdaj pa zanje nimamo več prostora. Fantje so letošnje takoj po koncu pouka zabrisali v kot in nanje z največjim veseljem tudi pozabili.

Opustošenje v šolski torbi

Ko sem jih skupaj s knjigami in vsem ostalim (vključno s suho žemljo) končno potegnila iz nahrbtnikov, je bil pogled še kar žalosten. Obrabljene in zaflekane platnice, na vogalih ušesa, razcefrani plastični ovitki, v puščicah pa le še nekaj skoraj do konca ošiljenih barvic. Vsakodnevno tlačenje zvezkov v šolske torbe in njihovo prekladanje sem in tja se jim je pošteno poznalo.  Pravzaprav niti ne vem, kaj vse so z njimi počeli. Videti so bili, kot bi jih uporabljali na kakšni fronti, ne pa v 1. in 2. b.

zvezki-1

Zvezek Slavc

Saj ne da bi fante njihovi zmahani zvezki posebej motili. Zanje je važna vsebina, pogosto pa še ta ne. Kljub temu so se razveselili zvezkov, ki jih bodo uporabljali letos. Dobili smo jih pri Zali, ki ima ročno izdelovalnico Hiškarija in vizijo, ki nam ustreza. Med izdelki, ki jih ponuja, je tudi Zvezek Slavc. Ko sem ga na stojnici v Stari Ljubljani prvič zagledala, mi je bilo takoj jasno, da je to idealen zvezek za moje fante. Namesto v papir ali v plastično srajčko je ovit v blago, ki ga Zala lastnoročno prišije na njegove platnice.  Tak ovitek se ne strga niti ne pade dol. Poleg tega se njegovi robovi ne vihajo tako zlahka, saj je prešita platnica zaradi blaga debelejša. Zavijejo tudi zvezke, ki jih otroci uporabljajo v šolah  (Tako Lahko, Lili in Bine).

zvezki-2

Plan je, da ob koncu letošnjega šolskega leta zvezki ne bojo tako zmahani, kot so lanski. S Slavci bo po mojem šlo.Pa še lepi so.

Uporabne stvari za majhne in velike

Poleg zvezkov, ki so primerni tudi za darilo – namesto knjige recimo, ker včasih je fino, da tudi kaj napišeš ali narišeš  – imajo v Hiškariji še marsikaj. Mene so prepričala že njihova imena:  Hulahup Tone, krede Brede, gumitvist Gustav, ura Magda, ristanc Rič … same prima in uporabne stvari, ki bodo marsikaterega od nas spomnile na igre, ki smo se jih igrali, ko smo sami hodili v 1. in v 2. b. Kar pa se zvezkov tiče – poročam o njihovem stanju, ko bo konec šolskega leta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja