Pokica žur

Tina in fantje na obisku v tovarni kokic, pardon pokic.

Nihče od nas še nikoli ni bil v tovarni. No, Rožle je enkrat s šolo obiskal pivovarno, ampak to je druga zgodba, ki nam ni bila tako všeč, kot nam je ta. V tovarni, kamor so nas tokrat povabili, ne varijo piva, ampak pokajo kokice.

Za štiri prijatelje, ki so se nekega dne odločili, da bodo imeli svoj biznis, smo slišali že septembra, ko so nas prosili za pomoč pri njegovi promociji. Ker imamo svoj biznis, ki je v marsičem podoben njihovemu, in ker vedno navijamo za sveže in nove ideje oziroma projekte, kot bi strokovno rekel Vital, smo bili takoj za.

Tudi pri nas je namreč Aljaž nekega dne prišel domov in slovesno naznanil, da se bo začel ukvarjati s peko palačink. Otroci so rekli juhu!, mene je pa skoraj kap, ker se mi je zdelo komplet nemogoče, da bi lahko nekoč od tega živeli.  Sledilo je sicer milijon kolobocij (beri težkih odločitev, neprespanih noči, zažganih palačink, pokvarjenih mašin in še česa), ampak po skoraj osmih letih, odkar se vrti naš palačinkomat, ki je nekakšna prenosna tovarna za palačinke, smo postali prava palačinkarska družina. V tem času je palačinkomat napekel na tisoče palačink – takšnih in drugačnih.

Ampak pokice so druga zgodba. Zgodba, ki jo pišejo simpatični in podjetni Špela, Uroš, Maja in Alen. Po tem, ko so nam predstavili svojo tovarno pokic in nam celo dovolili, da sami spečemo in zapakiramo eno rundo slastnih čokoladnih, je Natan rekel, da bo šel z njimi tudi na televizijo. V oddajo Štartaj Slovenija ga sicer niso vzeli, so pa v njihovi tovarni v okolici Ptuja naredili cel pokica žur. Tina in fantje smo se napokali pokic, naučili smo se marsičesa novega, in na sploh preživeli eno super zabavno dopoldne. Kaj vse se dogaja, preden pokice najdejo pot do polic v Intersparih po Sloveniji,  pa  si lahko ogledate na spodnjem videu.

Lestvica naših TOP okusov:

Rožle, 14 let: kino pokica in slanina & dimljena paprika

Natan, 10 let: black & white čokolada in kino pokica

Vital, 8 let: jabolčni štrudl in karamela & arašidovo maslo

Aljaž, 45 let: slanina & dimljena paprika in jabolčni štrudl

Tina, 42 let: kino pokica in karamela & arašidovo maslo

Kaj je plus?
koruza, ki jo uporabljajo je gensko nespremenjena
kokice pokajo na vročem zraku, brez olja
prelivi so iz naravnih sestavin, brez umetnih barvil in ojačevalcev okusa
pokice pakirajo ročno, v kakovostno vrečko, ki ohrani kokice hrustljave
naša kuhinja je zdaj bolj pospravljena, ker kokic ne pokamo več sami

Kaj je minus?
ne moreš jih nehati jesti
lahko ti zletijo pod stol v avtu ali pod kavč v dnevni sobi in potem nočejo več
otroci se lahko stepejo za zadnjo vrečko
zakaj niso vrečke večje?
kaj pa če jih zmanjka pred koncem filma?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja