Nostalgična sobota

Joj, kako sameva tale rubrika Samo zame! Le zakaj? A kdo ugane? V bistvu ne drži, da si odkar pišem blog nisem vzela nič časa zase, je pa res, da si ga še nisem vzela za to, da bi o tem kaj napisala. Bom zdaj.

¾ fantov je šlo na bazen, ¼ je s taborniki na taboru v Bovcu. Stanovanje je v razsulu in če ne bi bilo bloga, bi se verjetno ubadala z kaosom, ki ga sproducira petčlanska družina, v kateri živijo pretežno moški.

Prejšnjo soboto sem imela lep namen iti na en špancir po Ljubljani. Sama. Na koncu sta šla škodljivca (beri Natan, 5 let in Vital, 4 leta) seveda z mano. Aljaž se trenutno ukvarja malo s plavalci, saj peče palačinke na bazenu Kodeljevo, malo pa tudi z metalci, saj bo s svojim palačinkomatom gostoval na festivalu Metal Days v Tolminu. To zahteva veliko priprav in organizacije, kar pomeni, da sem praktično brez moža, fantje pa brez očeta. Ni bilo torej druge, kot da škodljivca vzamem s sabo.

Veste, mi ne moremo po Čopovi in potem čez Tromostovje itd., da bi šli lahko v miru sedet v eno slaščičarno, jest sladoled in pit kave. Žal otroci preveč frlijo okoli in NIKOLI niso tiho in pri miru – niti 5 minut. Saj ne pravim, da niso za v mesto, problem je, ker jaz skupaj z njimi, nisem za v mesto. Pa ne da bi mi bilo nerodno in take stvari, samo ne da se mi letat za njimi. Kadar vseeno gremo, skrbno izberem lokacijo in tokrat sem se odločila za lokal pred Etnografskim muzejem – tam je velik vrt, okoli je OGRAJA, zadaj še velika ploščad … skratka tam lahko včasih še kar v miru spijem kavo. Poleg tega se je v parku Tabor, ki je čisto zraven, dogajala Nostalgična sobota – to ja tak simpatičen vintage sejem, kjer se prodajajo oblačila iz druge roke. Tjaša in Nina z Vintage Vikenda poskrbita za fino vzdušje, vse skupaj je res videti kjut, tudi če tvoj stil ni ravno vintage. S fantoma smo se sprehodili med stojnicami, malo sta poklepetala s prodajalkami ( v stilu: teta, a mi daš tista očala, ful so huda.), predvsem pa stankala na litre Cockte, ki so jo tam delili. Na koncu sta si raje izbrala svojo vintage dejavnost in sta se šla igrat kavbojce in Indijance.

Jaz sem naredila nekaj vintage fotk. Nostalgična sobota bo spet konec avgusta, če boste takrat morda imele priložnost iti SAME v mesto.

Nostalgicna5

Nostalgicna2 Nostalgicna9 Nostalgicna11 Nostalgicna12 Nostalgicna14 Nostalgicna15Nostalgicna10

Nostalgicna17

Čeprav sem zadnje dni tako rekoč mati samohranilka, sem vseeno:
*pogledala zadnjo sezono nadaljevanke Breaking Bad (enkrat sem gledala do štirih zjutraj)
*šla na šoping v Outlet village v Palmanovo, kamor sta me prijazno povabili Lidia in Marjeta z agencije Nicha. Vse je bilo znižano vsaj za 30%, veliko celo za 70%. Okupirala sem GAP in fantom kupila nekaj garderobe, sebi pa ful lepe kopalke v Calzedonii, krilo za 5 eur in še par malenkosti. Razprodaje so še do 14. avgusta, če koga zanima.
*šla na manikiro in pedikuro, ker imam namen preizkusiti nov lak na nohte, ki baje drži ves teden in še več. Eksperiment je v teku, bom kmalu poročala.

Jah, zgodi se, da me zagrabi nostalgija za časi, ko še nisem imela otrok in sem šla lahko VSAKO soboto sama v mesto. Ko bodo ti časi spet prišli, bom sicer že malo vintage, ampak se jih že zdaj veselim.

Vaši komentarji

 1. besede NIKOLI, V MIRU, SAMA in ostale na to vižo so mi zelo znane. naj te potolažim, če se ti mogoče zdi, da jih pogosteje uporabljaš zato, ker imaš 3 sinove in nobene hčere – imam po en primerek vsakega spola in ti zagotavljam, da sta oba enako živahna in prispevata enak delež k zgornjim 3 besedam 😉
  ja, časov, ko bo več časa zame, se tudi jaz že veselim. do takrat pa so redki ukradeni trenutki samote tako zelo dragoceni, kot da bi zadela na lotu :D.

  1. Imaš prav, Tina. Včasih se sprašujem kaj si mislijo ljudje brez otrok? Po mojem marsikateremu ne gremo na živce samo zaradi otrok, ampak tudi za to, ker kar naprej jamramo. In zihr si kdo misli – ja, sej ste jih sami želel in sami nardil??? Lahko pa kdo, ki je brez otrok sam pove, kaj si misli in tole rata en tak mini forum?
   Ne glede na vse, jaz te razumem in ti želim, da se besede zgoraj čim večkrat tudi udejanijo.

 2. Hey, jaz nimam otrok, ampak se mi zdi, da je čist isto: besede SAMA, V MIRU so isto samo v teoriji. Ne vem, mogoče je to bolj s starostjo povezano, ker ko si malo nad 20, pač si vzameš ta čas in ko si čez 30, si navlečeš druge stvari (ki so ti v samem bistvu full boljš kot “sama v miru”. Naj bo skrb za žival, delo v nevladni, pomoč stari mamki ali pa pucanje fug v kopalnici, enkrat se mi zdi, da prideš v ta leta, ko si narediš tako, da je “SAMA” “V MIRU” podobno kot banjica sladoleda vsak večer zapored (ko si najstnik se ti zdi to kul, ko si 30+ pa začneš gledat na holesterol, pa želodec te boli, če je preveč pa bla bla bla :)).

  Skratka, meni se zdi, da si sama-v-miru ne glede na število in spol otrok z višjo starostjo same odmerjamo v manjših količinah, da si potem rečemo, kolk smo se imele fino, čeprav smo bile samo same-v-miru (kar je bistveno bolje od alternative pucanja fug v kopalnici).

  1. Ja, ampak če JAZ ne bi imela otrok, bi zihr počela vse tiste stvari, ki so sama in v miru, he, he … NinaLupina štekam, kaj hočeš povedat – v bistvu nam nikoli ni kul, otroci in fuge gor ali dol 🙂

 3. Tina, hudo dobro te razumem, a bo res prehitro prišel čas, ko bomo pogrešale to kar imamo sedaj. Moji trije so malček starejši od tvojih (12, 8 in 6 let) in včasih si prav želim, da bi šli z mano v mesto ali po nakupih. Pa ne boš verjela…nočejo in so ta čas raje sami doma. Težko verjameš? Boš videla…še leto ali dve :).

  1. Milena, a ti posodim svoje? Hec, hec, hec … ne vem, danes sem prav dobre volje 🙂 Nauk zgodbe je pa itak ta, da nam nikoli ni prav. V resnici je pa vse zelo PRAV, če pogledaš v samo bistvo stvari in samo to je pomembno, a ne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja