Mini riba iz Koseškega bajerja

Čez vikend sta šla Natan in Vital z babi na vikend, Rožle se je pa že v soboto vrnil od dedija. Da smo doma samo trije od petih, se zgodi redko, ampak kadar se, se do tistega, ki je z nama, vsaj poskušava obnašati kot da je edinček.

Problem družin s tremi otroki je tudi ta, da tri ni deljivo z dve. Že res, da tudi ena ni, ampak to je druga zgodba. Če imaš edinčka, se oba starša ukvarjata le z njim, če imaš dva je ena na ena, pri treh pa …ne moreš se razdeliti na tretjine. Večino časa si torej še kar zmešan – ne samo ti, ampak tudi otroci. Zato so situacije, kot je bila nedeljska, za vse nas zelo dragocene.  Rožletu sva tako rekla, da si lahko izbere, kaj bomo počeli.

Rožle: Gremo lovit ribe na Koseški bajer!
Aljaž: Sori, ampak jaz ne bom lovil rib, to sem ti že povedal. A ne bi šla mal na koš metat?
Rožle: Pa dej no. A nisi reku, da lahko kar hočem?

In sva šla sama. Na najin prvi ribolov. By the book, seveda. V Cvičku sva kupila dovolilnico za eno palico (12 evrov!), šla en krog okoli bajerja, prijazno poklepetala z ribiči in se parkirala na prosto klopco na drugi strani.

Potem se je začelo … odfecljavanje laksa, ki je bil ene šestnajstkrat zavit okoli ročaja, naštimavanje plovca, gnetenje in natikanje vabe, ki je ves čas letela dol … mene je potrpežljivost minila že takoj na začetku, njega pa še zdaleč ne.

2

Ostala sva skoraj tri ure – jaz sem sedela na klopci in si mislila, da če ne drugega, bo pa vsaj zgodbica za na blog, Rožle je pa mahal s tisto palico kot ta velik. Malo sva se tudi pogovarjala, za to je kljub vsemu imel čas:

Jaz: A veš Rožle, po mojem punce res niso za ribolov, ker sploh ni izraza za žensko, ki lovi ribe.
Rožle: Ja, kako ga ni? Mami, ti si ribička al pa ribolovka, kakor hočeš.

4

Umrla sem od smeha, on je pa čisto resno metal trnek, počakal, potem navil laks in nataknil novo vabo, če so jo ribe pojedle. In potem jovo na novo ene stokrat … Seveda je imel v mislih, da bo ujel ribo, ki bo imela najmanj pol metra med očmi, ampak na koncu je ujel eno mini ribo. Jaz je nisem uspela slikat, ko je bila še na trnku, in zaradi tega je bil rahlo razočaran (tako da, riba je bila na trnku, nisva si je sposodila pri sosedu). Potem sem ga komaj prepričala naj jo izpusti – je hotel, da jo doma damo v akvarij (ki ga sploh nimamo).

76

Zvečer je klicala Anja in jaz sem ji mal potožila, da si je najstarejši izbral hobi, nad katerim nisva navdušena ne jaz ne Aljaž. In je povedala, da ima enega frenda, ki veliko lovi ribe in bo zagotovo kdaj vzel Rožleta s sabo. Ja, Anja, to bi bilo res super, ker jaz res nočem biti ne ribička, še manj pa ribolovka.

8

P.S. Med pisanjem mi črkovalnik ni podčrtal besede ribička. Za tiste, ki ne vedo, tako kot jaz nisem – pravilen izraz za žensko, ki lovi ribe, je res ribička.

Vaši komentarji

  1. No, tista Anja je res vprašala Jureta, če bi vzel malega ribiča na ribičijo. In je Jure rekel, da seveda, da točno ve, kam in da super, ker ribiči so super ljudje. Ribičke so tudi, ampak one naj lepo lovijo svoje ribice ob kavici. Tako. Samo še datum določimo, pa je! Za ribe vse!

  2. O draga moja, potem bi bila pa z Miko lušten par. Ona sicer res pada samo na morske ribe in to tiste, ki še migajo, a bi se znala ukloniti tudi kakšni na trnku. En lušten pozdrav z morja, Petra

    1. Pa kaj je to z našimi otroki, da so usekani na ribe? Se dobimo kdaj na enem luštnem ribiškem pikniku. Lepo se imejte, Tina

  3. Smo Kosti obljubili ribico v akvariju, ko dobi novo sobo. Verjetno bi bil zadovoljen tudi s to iz Koseškega bajerja ;).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja